Pärlfiskaren

Karin Erlandsson för oss till ett främmande men alldeles självklart land med nya ljud, smaker och dofter. Pärlfiskaren är en äventyrsberättelse om längtan, begär och vänskap, om vad som egentligen är viktigt i livet.

Pärlfiskaren utkom första gången hösten 2017 med illustrationer av Tuuli Toivola. Våren 2018 utkom Pärlfiskaren i ny visuell formgivning av Sami Saramäki. Berättelsen är den samma.

Pärlfiskaren har hyllats av såväl läsare som kritiker. Den belönades med Runeberg Junior-priset 2018 och är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018.

Köp boken

Fågeltämjaren

I Pärlfiskarens uppföljare Fågeltämjaren tar Karin Erlandsson oss, till nya och mycket mörkare landskap.

Miranda och Syrsa befinner sig i Lydias hus i den norra hamnstaden som förbereder sig för vintern. Med samma skicklighet som Miranda dök efter pärlor, klättrar hon nu högt uppe i smaragdkronorna där hon träffsäkert svingar sin yxa. Men vintern kommer tidigt och med vintern onda krafter, som snart har staden i sitt grepp.

Köp boken

Bergsklättraren

Den norra hamnstaden ligger i ruiner och Iberis har lämnat rädsla och elände i sina spår. I hopp om att hitta ögonstenen och frånta Iberis makten beger sig Miranda, Syrsa och Lydia upp i bergen i den östra regionen. De trotsar kylan och bergsfolkens avvisande beteende, och tar sig till slut ända in i bergets mörker. Där får deras uppdrag konsekvenser de inte har kunnat föreställa sig.

I Bergsklättraren lägger Karin Erlandsson skickligt till bitar i berättelsen om ögonstenen och då den tredje delen slutar är insatserna skyhöga. 

 

Köp boken

Segraren

Segraren, den fjärde och sista delen i serien Legenden om ögonstenen, utkommer hösten 2019.

Alla fyra böcker i serien Legenden om ögonstenen utkommer på Schildts & Söderströms förlag på svenska och på Kustantamo S&S på finska (Taru silmäterästä). Sami Saramäki har gjort omslagen och kartorna. Tuula Kojo står för den finska översättningen.